Hoe maak ik een Programmavoorstel?

Altijd al zelf radio of televisie willen maken? Bij SALTO Public Access kan het. Heel eenvoudig en voor weinig geld.

Een radioprogramma maak je vanuit onze professionele studio’s, vlakbij het Centraal Station. Een televisieprogramma lever je bij ons in of stuur je via internet naar ons op. Wij kunnen het nog diezelfde dag voor je uitzenden. Of wil je live televisie maken in onze gebruiksvriendelijke tv-studio? Ook dat is mogelijk.

Programmavoorstel
Allereerst zijn we benieuwd naar je plannen. We ontvangen graag een programmavoorstel. Dat klinkt ingewikkeld, maar we hebben een vragenlijst voor je opgesteld. De antwoorden vormen samen een kort en bondig programmavoorstel:

  1. Hoe heet het programma?
  2. Wie ben jij? Of wie zijn jullie?
  3. Waar gaat het programma over?
  4. Waarom wil je het programma maken?
  5. Uit welke onderdelen bestaat het programma?
  6. Wat wordt de taakverdeling? Wie doet wat?
  7. Wat is de doelgroep?
  8. Hoe lang duurt het programma?
  9. Hoe vaak wordt het uitgezonden?
  10. Is het programma live of wordt het vooraf opgenomen?
Wij gaan je voorstel met belangstelling lezen en nodigen je daarna uit voor een introductiegesprek. Daarin zetten we samen de puntjes op de i. Het is bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over de techniek en de promotie. In overleg kiezen we de uitzendtijd en het meest geschikte kanaal voor je programma.

Tarieven
En dan nog even over het geld. Voor twaalf euro per uur is je programma in de ether en op de kabel te horen, in heel Amsterdam. Dat is inclusief studiohuur. En televisie? Dertig minuten uitzenden op SALTO 1 en SALTO 2 kost nog geen twintig euro. Bekijk hier de tarieven.

Incidenteel uitzenden op televisie
Heb je een programma gemaakt en geen zin in rompslomp? Voor een film of een eenmalige uitzending hoef je geen voorstel te schrijven. Stuur je programma naar ons op. Wij kijken voor welke zender je programma geschikt is en wanneer we uitzendtijd vrij hebben. Vaak kun je nog diezelfde week naar je programma kijken… op tv.

Je programmavoorstel of eventuele vragen kun je sturen naar secretariaat@publiekeomroepamsterdam.nl.

Wij wensen je veel plezier bij het realiseren van je plannen.

 
 
 
SALTO is de zendgemachtigde voor lokale omroep in Amsterdam, en voert het beheer over 3 televisiekanalen en 7 radiokanalen.

De zendtijd op deze kanalen wordt beschikbaar gesteld aan een groot aantal externe organisaties, die zo de gelegenheid krijgen om programma's te maken voor alle Amsterdammers, en hun eigen achterban in het bijzonder.
Lees verder
 
Informatie, nieuws- en persberichten voor programmamakers staan op Extranet. U kunt hier ook zelf persberichten invoeren.
Ga naar extranet

Let op: Voor het bekijken van nieuws- en persberichten is een wachtwoord nodig. Geen wachtwoord?
Vraag deze aan