Vandaag

05:00 Filmkoekies Filmkoekies gaat over contact tussen mensen en dieren en alles wat je maar tegen kunt komen aan straattheater; straatartiesten kunst en cultuur tijdens een wandeling of een van te voren geplande gebeurtenis in Amsterdam en omstreken.¶
06:00 Salto Kids Een nieuwe kidsprogrammering op Salto! Met afleveringen van NRD TV; Filmclub Banne, Kindepersbureau Molenwijk en Videoreporters Waterlandplein. Kortom een rijk en vol kinderprogramma door en voor kinderen! ¶
09:00 Theater voor tv Kindervoorstelling het begin van alles¶Onderdeel van Salto Kids!
10:00 Meet the Locals TV Bert Kommerij wordt geinterviewd over Meet the locals
10:17 Beelden over 't IJ Geniet van een prachtig uitzicht over de IJhaven en luister naar radiozender StadsFM.
10:30 Uit de collectie van EYE SALTO zendt iedere week films uit afkomstig uit de rijke filmcollectie van EYE Filmmuseum. Vandaag: Vandaag: Vandaag: Spiegel van Nederland No. 17 (1958)
10:40 Uit de collectie van EYE Het kookboek in beeld en klank, gepresenteerd door mej. M.J. Krabbe, lerares aan de Amsterdamsche Huishoudschool (1934). Aflevering: Garnalenomelette
10:50 SALTO Shorts De stagiaires van SALTO maken diverse items over de stad Amsterdam.
11:00 OBA Live! Beelden van de radiotalkshow op Radio 5 met gasten, live-muziek en publiek rechtstreeks vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA).
12:00 Onder Mediadoctoren Inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies over de media. Twee mediawetenschappers, Vincent Crone en Linda Duits en bevragen iedere uitzending een mediakwestie.
13:00 Youngsterdam Youngsterdam is een programma gemaakt door en voor jongeren uit Amsterdam.
14:00 Hit Mix Muziekprogramma met Hollandse hits en artiesten.
14:30 Beelden over 't IJ Geniet van een prachtig uitzicht over de IJhaven en luister naar radiozender StadsFM.
15:00 Ratatouille TV Ratatouille tv is een informatief televisieprogramma met daarin kunst, cultuur en muziek.
15:30 Nefesh TV Nefesh TV is een sociaal-cultureel programma dat zich richt op mensen in Amsterdam en omgeving en de Joodse cultuur een warm hart toedraagt.
16:00 Hindustani Art TV Programma over Hindoestaanse/Indiase kunst en cultuur, gerelateerd aan de samenleving in Nederland en Amsterdam in het bijzonder.
17:00 De Dissident Het meest glokale televisieprogramma ter wereld. Een programma over mensenrechten verdedigers. In elke aflevering gaan we hierover in gesprek met interessante Amsterdammers en maken we kennis met hun visie op de meest urgente kwesties.
17:30 GRAP-TV GRAP-TV toont muziekclips van Amsterdamse bands die hard aan de weg timmeren. De muziek, verzameld door Stichting GRAP, is voor iedereen, uit alle culturen en alle muziekstijlen. info@grap.net
18:00 Amstelpolis Politiek praatprogramma met Kemal Rijken.
19:00 Youngsterdam Youngsterdam is een programma gemaakt door en voor jongeren uit Amsterdam.
20:00 Amstelpolis Politiek praatprogramma met Kemal Rijken.
20:30 Outsider Art TV Amsterdam Outsider Art TV is een programma waarin de kunstvorm Outsider Art ruim aan bod komt. Het programma is een initiatief van Galerie Amsterdam Outsider Art. Winnaar van de Amsterdamse Media Prijs 2013 voor beste programma op SALTO 1.
21:00 Saraswati Art TV In dit programma wordt de Hindoestaanse / Indiase identiteit en traditie in verschillende sociaal-culturele onderwerpen belicht.
21:30 The Screening Room Filmprogramma waarin experimentele avant garde Films worden vertoon van meer dan 30 internationale kunstenaars voorafgegaan door een korte inleiding.
22:30 An American in Amsterdam Een onderhoudende blik op Amsterdam door de ogen van de Amerikaanse expat Terry Mann verkennen we stad naar plaatsen, mensen en situaties die je meestal niet ziet. Lach als hij je mee neemt in zijn fantasie en verkenning van de stad en haar geheimen.
23:30 Metje TV Metje TV geeft het leven en gebeurtenissen in Amsterdam weer met een knipoog.
00:00 Amsterdammertjes Wij zijn Amsterdammertjes: jong, getalenteerd en gek op Amsterdam. Bekijk onze mooie hoofdstad door onze ogen. d.vanparidon@ma-web.nl
02:00 Hit Mix Muziekprogramma met Hollandse hits en artiesten.
03:00 GRAP-TV GRAP-TV toont muziekclips van Amsterdamse bands die hard aan de weg timmeren. De muziek, verzameld door Stichting GRAP, is voor iedereen, uit alle culturen en alle muziekstijlen. info@grap.net
03:30 Cult TV Muziek, mode en kunst.
04:00 De Levende Letter Een programma over Amsterdamse literaire verschijnselen.
 
 
 
SALTO is de zendgemachtigde voor lokale omroep in Amsterdam, en voert het beheer over 3 televisiekanalen en 7 radiokanalen.

De zendtijd op deze kanalen wordt beschikbaar gesteld aan een groot aantal externe organisaties, die zo de gelegenheid krijgen om programma's te maken voor alle Amsterdammers, en hun eigen achterban in het bijzonder.
Lees verder
 
Informatie, nieuws- en persberichten voor programmamakers staan op Extranet. U kunt hier ook zelf persberichten invoeren.
Ga naar extranet

Let op: Voor het bekijken van nieuws- en persberichten is een wachtwoord nodig. Geen wachtwoord?
Vraag deze aan